COMUNICATE DE PRESA
OMV si Pa&Co: solutii tehnologice inovatoare pentru drumuri durabile

23-06-2009

OMV şi Pa & Co: soluţii tehnologice inovatoare pentru drumuri durabile
 
  • Reabilitarea ÅŸi extinderea Centurii PloieÅŸti Vest, prima lucrare de anvergură din România realizată în totalitate cu bitum modificat cu polimeri
  • Lucrările sunt realizate în parteneriat de Pa & Co International, în calitate de executant al lucrării, ÅŸi OMV Romania Mineraloel, în calitate de furnizor de bitum
  • De peste trei ani, parteneriatul dintre OMV ÅŸi Pa & Co aduce pe piaÅ£a românească soluÅ£ii inovatoare în domeniul construcÅ£iei de drumuri
Reabilitarea ÅŸi extinderea Centurii PloieÅŸti Vest reprezintă prima investiÅ£ie de anvergură din România realizată în totalitate cu bitum modificat cu polimeri, produsul fiind folosit atât în stratul de uzură, cât ÅŸi în stratul intermediar (binder). Executantul lucrării, firma Pa & Co International, împreună cu producătorul acestei soluÅ£ii tehnologice, compania OMV, au decis utlizarea bitumului modificat cu polimeri datorită proprietăţilor excelente ale acestui produs, care conferă ÅŸoselei o durabilitate crescută ÅŸi determină o reducere semnificativă a lucrărilor de întreÅ£inere.
 
Lucrările la Centura PloieÅŸti Vest se realizează pe o lungime de 12,8 kilometri, ÅŸoseaua fiind extinsă de la două la patru benzi. Pe 23 iunie 2009 s-a aÅŸternut un covor asfaltic cu bitum modificat cu polimeri (strat intermediar - binder), pe o suprafaţă de 18.000 de metri pătraÅ£i, reprezentând 1,4 kilometri din totalul lucrării. Bitumul modificat cu polimeri furnizat de OMV este produs în Austria ÅŸi prelucrat la staÅ£ia de producere a mixturilor asfaltice de la TărtăşeÅŸti, deÅ£inută de Pa & Co International, unde reÅ£eta de fabricaÅ£ie este atent supravegheată. Bitumul OMV este realizat la standarde europene, toate bitumurile modificate cu polimeri marca OMV respectând cerinÅ£ele ÅŸi specificaÅ£iile EN 14023 (standardul european pentru bitumul modificat cu polimeri).
 
„Atât noi, cât ÅŸi OMV, avem un scop comun: calitatea. OMV nu îÅŸi dorea doar un client care să cumpere produsul, ci un partener care să se asigure că acesta este bine pus în valoare. De partea cealaltă, noi urmăream ÅŸi avem certitudinea că produsul este de înaltă calitate. Centura PloieÅŸti Vest va demonstra că parteneriatul pe care l-am realizat are drept liant calitatea”, consideră Dan Balcanu, administrator Pa & Co International. Pa & Co este prima companie din România care a folosit bitum polimerizat, pentru realizarea pistei de Formula 3 Bucharest Ring, ÅŸi care dispune de utilaje performante ÅŸi de specialiÅŸti pregătiÅ£i să aplice cu succes această soluÅ£ie inovativă. În plus, compania deÅ£ine un laborator propriu, ce poate asigura un control de calitate foarte strict, absolut necesar pentru succesul final al lucrării.
 
„Ne bucurăm că partenerii noÅŸtri de la Pa & Co International au înÅ£eles necesitatea folosirii unui produs performant, de cea mai bună calitate. Optând pentru utilizarea bitumului modificat cu polimeri produs de OMV, beneficiarul va recepÅ£iona o lucrare cu o durată de viaţă de două ori mai mare decât dacă s-ar fi folosit bitum obiÅŸnuit, iar lucrările de mentenanţă vor fi mult reduse, ceea ce va permite optimizarea costurilor de întreÅ£inere”, a declarat Remus Hîrceagă, Commercial Country Coordinator, OMV Romania Mineraloel. Compania OMV a furnizat bitum modificat cu polimeri ÅŸi pentru alte lucrări de construcÅ£ii din România, cum ar fi asfaltarea circuitului de Formula 3 Bucharest Ring.
 
Testele derualte în comun de cei doi parteneri, Pa & Co ÅŸi OMV, pentru realizarea proiectului de reabilitare ÅŸi extindere a Centurii PloieÅŸti Vest au început încă din 2008, când s-au făcut primele probe ce au vizat calitatea utilajelor ÅŸi a instalaÅ£iilor, dar ÅŸi capacitatea specialiÅŸtilor de a utiliza corespunzător noul produs, bitumul modificat cu polimeri.
 
Colaborarea dintre OMV ÅŸi Pa & Co durează de mai bine de trei ani ÅŸi a înregistrat o dezvoltare continuă în domeniul produselor ÅŸi serviciilor. EvoluÅ£ia parteneriatul va continua cu finalizarea lucrărilor la autostrada BucureÅŸti - BraÅŸov, sectorul Moara Vlăsiei - PloieÅŸti, unde Pa & Co International construieÅŸte un tronson pentru care va utiliza din nou bitum modificat cu polimeri marca OMV.
 
Înlocuirea bitumului clasic cu bitum modificat cu polimeri în procesul construcÅ£iei sau reabilitării drumurilor are avantaje certe în planul calităţii ÅŸi în cel al mentenanÅ£ei, avantaje demonstrate de folosirea acestui produs pe scară largă în ţările Uniunii Europene. Astfel, drumurile din România pot avea o durată de viaţă dublă, iar costurile de întreÅ£inere se pot diminua semnificativ în urma aplicării unei tehnologii moderne, reprezentată de utilizarea bitumului modificat cu polimeri la standarde europene.
 
Informaţii generale:
 
Pa &Co International SRL
Pa & Co Interational SRL a fost înfiinÅ£ată în 1990, cu capital privat, integral românesc. Pa & Co International are în prezent aproximativ 1.200 de angajaÅ£i ÅŸi colaboratori în numeroase locaÅ£ii din Å£ară ÅŸi din Europa ÅŸi o cifră anuală de afaceri a grupului de firme ce se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro. Compania activează în următoarele domenii: infrastructură rutieră, transport internaÅ£ional, expertiză ÅŸi consultanţă, proeictare, prelucrarea lemnului. InvestiÅ£iile în utilaje ÅŸi tehnologii de ultimă generaÅ£ie au dus la creÅŸterea securităţii în muncă, a randamentului de producÅ£ie, a calităţii produselor ÅŸi serviciilor, dar ÅŸi la scăderea semnificativă a emisiilor poluante.
 
SC OMV Romania Mineraloel s.r.l.
OMV Romania Mineraloel este prezentă în România din anul 1998, având sediul în BucureÅŸti ÅŸi funcÅ£ionând ca o sucursală deÅ£inută în totalitate de OMV, grupul energetic lider în centura de creÅŸtere europeană.
 
OMV România are 89 de angajaÅ£i ÅŸi a creat aproximativ 2.000 de locuri de muncă prin reÅ£eaua celor 77 de staÅ£ii care reprezintă o cotă de piaţă de 9% în sectorul distribuÅ£iei de carburanÅ£i.
 
OMV este lider pe piaÅ£a din România în ceea ce priveÅŸte calitatea produselor ÅŸi serviciilor sale ÅŸi a introdus conceptul staÅ£iilor de distribuÅ£ie carburant ca centre multifuncÅ£ionale de servicii. Portofoliul de produse ÅŸi servicii al staÅ£iilor OMV este unic în România ÅŸi include 75 de restaurante ÅŸi magazine VIVA, precum ÅŸi sisteme performante de spălare a maÅŸinilor, servicii inovatoare de transfer de numerar ÅŸi plată a ratelor bancare.
 
OMV a fost prima reÅ£ea ecologică din România ÅŸi singura reÅ£ea care utilizează aditivi pentru toÅ£i carburanÅ£ii, fiind ÅŸi prima companie care a comercializat carburanÅ£ii Euro 3, Euro 4 ÅŸi Euro 5, motorina de înaltă calitate produsă special pentru sezonul de iarnă – OMV Alpin Diesel ÅŸi carburantul cu cifra octanică 100 – OMV Carrera 100.
 
Business Unitul Comercial al OMV România este responsabil de comercializarea ÅŸi distribuÅ£ia unei game variate de produse petroliere de înaltă calitate, la standarde europene, precum carburanÅ£i, AdBlue, bitum ÅŸi lubrifianÅ£i, unor clienÅ£i din domenii diverse precum industrie, construcÅ£ii, drumuri ÅŸi transporturi.
 
OMV Aktiengesellschaft
Cu vânzările grupului de 25,54 miliarde euro ÅŸi o forţă de muncă de 41.282 de angajaÅ£i în 2008, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursă. În calitate de grup energetic lider în centura de creÅŸtere europeană, OMV activează în 13 ţări în Rafinare ÅŸi Marketing (R&M). În Explorare ÅŸi ProducÅ£ie (E&P), OMV activează în 17 ţări pe patru continente. OMV vinde aproximativ 13 miliarde m3 de gaze naturale pe an.În Gaze & Energie (G&P), OMV vinde aproximativ 13 miliarde m3 de gaze naturale pe an. Prin centrul de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, OMV transportă anual aproximativ 66 miliarde m³ de gaze naturale. Centrul de gaze naturale OMV (Central European Gas Hub) este printre primele trei ca mărime din Europa Continentală.
  
OMV este grupul energetic lider în centura de creÅŸtere europeană, având rezerve de petrol ÅŸi gaze de aproximativ 1,2 miliarde bep, o producÅ£ie zilnică de aproximativ 308.000 bep ÅŸi o capacitate anuală de rafinare de aproximativ 26 milioane tone. În prezent, OMV deÅ£ine 2.477 de staÅ£ii de distribuÅ£ie carburant în 13 ţări. Cota de piaţă a grupului în segmentul de rafinare ÅŸi marketing în regiunea Dunării este în prezent de 20%.
 
OMV ÅŸi-a întărit poziÅ£ia de lider de piaţă în zona centurii de dezvoltare europeană prin achiziÅ£ionarea a 41,58% din Petrol Ofisi, compania turcească lider în segmentul comercial ÅŸi de vânzări.
 
În iunie 2006, OMV a înfiinÅ£at OMV Future Energy Fund, o sucursală deÅ£inută în totalitate, pentru a susÅ£ine proiecte de energie regenerabilă cu peste 100 milioane de euro, începând astfel transformarea dintr-un grup de petrol ÅŸi gaze naturale într-un grup energetic al cărui portofoliu să includă ÅŸi energie regenerabilă.
 
OMV: Responsabilitate Socială Corporatistă (CSR)
OMV este membru al U.N. Global Compact, fiind o companie dedicată în mod activ valorilor înscrise în Codul său de Conduită. Acestea includ un puternic simÅ£ al responsabilităţii faţă de mediul social ÅŸi natural, în regiunile slab dezvoltate economic. OMV depune eforturi pentru a remedia problemele economice, de mediu ÅŸi sociale legate de operaÅ£iunile sale. Activităţile sale de responsabilitate socială se regăsesc în rapoarte bianuale de performanţă realizate conform principiilor Global Reporting Initiative.