PROTECTIA MEDIULUI

Firma PA&CO INTERNATIONAL, in colaborare stransa cu OS OITUZ din cadrul DS BACAU contribuie la regenerarea padurii prin respectarea cu strictete a tratamentelor aplicate in conducerea arboretelor, cat si prin operatii de plantari integrale si completari urmarind asigurarea stabilitatii padurii ca ecosistem.
Padurile oituzene impresioneaza nu numai prin diversitatea speciilor(molid, brad, fag, stejar), prin verticalitatea si bogatia aurului verde, cat si prin ospitalitatea si frumusetea spirituala a oamenilor.
     
Firma PA&CO International se implica in asigurarea regenerarii naturale care este unul din cele mai importante procese din viata padurii care incheie un ciclu de vegetatie si este in acelasi timp inceputul unui nou arboret.
Regenerarea padurii se realizeaza pe trei cai: naturala, artificiala si mixta.

Regenerarea naturala se realizeaza conform prevederilor amenajarilor silvice, acordandu-se prioritate arboretelor autohtone, regenerate din seminte si asigurand continuitatea functiilor protectoare ale acestora.

Regenerarea artificiala se realizeaza conform unor norme tehnice , in functie de conditiile statiunilor forestiere. Materialul forestier  de reproducere trebuie sa fie de provenienta autohtona. Regenerarea artificiala a padurii se realizeaza prin colectarea si semanarea semintelor produse de arbori de certa valoare biologica si prin cresterea asistata a puietilor, in solarii si pepiniere forestiere. Daca regenerarea naturala a padurii se realizeaza fara nici o interventie din partea omului, cea artificiala (numita si dirijata), este efectuata constient, planificat si consecvent.
     
Pentru impadurire s-a acordat  atentie modului de asociere a speciilor, astfel ca aceasta sa fie corespunzatoare din punct de vedere al conditiilor stationale si al telului de gospodarire stabilit. In acest sens in realizarea regenerarilor artificiale puietii de rasinoase ocupa ponderea cea mai mare.

Procesul de impadurire incepe odata cu instalarea culturilor forestiere prin plantarea puietilor obtinuti in pepiniere. Ingrijirea acestora continua pina la realizarea starii de masiv a viitorului arboret. Primele lucrari se executa imediat dupa plantare. Ulterior, se deruleaza in succesiune specifica o serie de operatiuni silviculturale de ingrijire, menite sa promoveze exemplarele viguroase.

Dezvoltarea fondului forestier se face, nu doar prin plantari integrale, ci in cazul multor specii si situatii, refacerea padurii este posibila si prin regenerari naturale asupra carora se intervine doar prin lucrari de intretinere si completari.

Aplicand tratamente silviculturale Pa&Co International trece arboretul prin mai multe faze ale dezvoltarii sale, in urma exploatarilor forestiere: de punere in lumina , prin care se instaleaza semintisul in ochiurile ramase si apoi de dezvoltare a arboretelor tinere. In activitatile intreprinse de companie suprafetele depreciate in urma exploatarilor forestiere nu depasesc 8 – 12% din suprafata semintisului in functie de tratamentul ales. Acestea se planteaza prin lucrari de completari.





GALERIE FOTO