SOCIETATE

Calamitatile naturale din anii 2005 si 2006 au demonstrat ca Pa&Co International nu ramane insensibila fata de oamenii aflati in situatii limita. In vara anului 2005, cand mii de persoane din zona Moldova au ramas izolate din cauza inundatiilor, compania a redat circulatiei peste o suta de kilometri de drumuri nationale, judetene si comunale, in urma solicitarilor autoritatilor locale. Angajatii si utilajele Pa&Co International au intervenit pentru refacerea comunicarii din cateva zeci de localitati izolate.

In urma inundatiilor din vara anului 2010, peste 5.000 de metri patrati de parchet triplustratificat marca Pa&Co au fost donate catre locuitorii din Dorohoi, judetul Botosani, care au avut casele distruse.

Aproximativ 200 de copii din judetul Bacau, proveniti din familii sinistrate, au beneficiat de o tabara sponsorizata de compania noastra, in vara aceluiasi an.

Un grup de 100 de copii din familiile sinistrate de inundațiile din vara anului 2010 din județul Bacău a petrecut o săptămână în tabăra Sălătruc, Dărmăneşti. Copiii au fost însoțiți de zece cadre didactice și au beneficiat de pensiune completă şi transport, în valoare totală de peste 10.000 de euro. Iniţiativa şi finanţarea acestei tabere au aparținut doamnei Paulina Căşuneanu, care a sperat ca, prin acest demers, să le atenueze părinţilor şi celor mici perioada dificilă pe care au traversat-o după dezastrul provocat de ape.

Selecţia participanţilor la tabără s-a realizat prin intermediul Prefecturii Bacău, cu sprijinul autorităţilor locale. Doamna Paulina Căşuneanu, a dorit ca toţi copiii să provină din familii sinistrate, asfel ca părinţii implicaţi în procesul de reconstrucţie să fie degrevaţi, cel puţin pentru câteva zile, de grijile inerente supravegherii celor mici.

Sponsorizarea taberei a reprezerntat un prim ajutor oferit și a fost urmat de o donaţie de 3.500 de metri pătraţi de parchet triplustratificat din lemn, în valoare de peste 50.000 de euro. Sponsorizarea s-a realizat prin intermediul Fundației ”Mereu aproape”, iar parchetul a ajuns la casele sinistraților din Dorohoi.